miercuri, 1 octombrie 2008

to bail or not to bail?

oare ce va face senatul american in dupamiaza aceasta? va vota sau nu va vota bailoutul?

eu cred ca sunt sanse bune ca presiunile main stream media, caderile bursei, eforturile lobbyistilor sa atarne mai greu in balanta decat parerea oamenilor de pe strada oricat de multi ar fi acestia.

vorba cuiva de pe un forum, politicienii americani sunt prinsi in dilema, votez pentru plan si risc sa pierd voturi sau votez impotriva lui si risc sa pierd contributiile la campanie din partea sponsorilor corporatisti?

in rest lupta pe media seamana a David vs. Goliath, marile trusturi de presa care satureaza televiziunile, ziarele si site-urile web cu propaganda pro-bail impotriva miilor de bloggeri si cetateni obisnuiti care se organizeaza in guerilla tactics.

si daca s-ar vota planul, oare n-ar fi altceva decat o galeata de apa aruncata intr-un foc de padure? cat timp credeti ca-si vor reveni pietele bursiere, interventie sau nu?

economia reala se resimte din ce in ce mai mult, iar vestile proaste vor veni din ce in ce mai des. somaj, falimente, scaderea consumului toate astea risca sa innece euforia artificiala provocata de salvarea temporara a catorva banci...

e o criza de incredere in model, mult mai grava decat lichiditatea imediata sau chiar problemele de solvabilitate. bailoutul nu reuseste nici macar sa ofere un tratament eficient pentru simptome daramite pentru cauzele bolii.

Niciun comentariu: